Bryllupsfotograf A-Z

Bryllupsfotograf kontaktes

Efter den første kontakt er etableret, aftales det, hvad brudeparret ønsker – er det fx bryllupsbilleder fra hele dagen, kun af vielsen, kun portrætterne osv. Herefter udfærdiges en simpel kontrakt, så vi har har lidt papir på hinanden. Inden brylluppet betales et mindre depositum. Hvis brudeparret ønsker det, kan et møde inden brylluppet evt. arrangeres – det kan være rart både som bryllupsfotograf og kunde lige at se hinanden i øjnene, inden det går løs på selve dagen. Hvis brudeparret bor langt væk (jeg holder til i Århus), tager vi selvfølgelig bare en snak over telefonen.

 

På selve dagen

Hvis der ønskes dækning af hele dagen, forholder jeg mig under vielse og fest så anonymt som overhovedet muligt, så alle kan få lov at fejre dagen i fred. Når det bliver tid til portrætbillederne, tager brudepar og bryllupsfotograf til den udvalgte lokation. Her bør der ikke være andre til stede end parret selv, evt. en brudepige til at hjælpe med kjole, hår o.lign og mig selv. Ønskes der billeder sammen med brudepiger, forlovere eller børn, skal disse naturligvis også med. Vær opmærksom på, at gode billeder tager tid. Mellem 45-60 minutter er bestemt ikke for meget – som tommelfingerregel kan man sige, at hvert billede tager omkring 4-6 minutter.

 

Efter brylluppet

Når et bryllup er overstået, triller jeg tibage til Århus, kigger jeg alle billeder igennem, sorterer og redigerer. Dette er en møjsommelig proces, som tager tid. Brudeparret kan som regel forvente, at billederne er færdige 2-3 uger efter brylluppet. Jeg satser på kvalitet frem for kvantitet og laver som regel ikke over 200 billeder fra en heldagsfotografering – jeg bruger hellere tiden på at lave ét godt billede frem for to halvgode. Herefter lægges billederne op i et galleri på en adresse, som kun brudeparret kender. Her kan de se billederne og evt. foreslå simple rettelser i enkelte billeder. Adressen på dette galleri kan naturligvis sendes videre til venner og bekendte, så også disse får mulighed for at se de mange bryllups-billeder fra dagen. Når sidste hånd er lagt på billederne, betales det resterende beløb, hvorefter billederne sendes.

 

Råbilleder udleveres ikke.